Assalamualaikum
Bismillah

Many people ask questions such as,
"Can you read my mind?" 
"What subjects you are actually studying?" 
"You are studying psychology, right? Then I am not supposed to look into your eyes." 
So I decided to tell you Facts About Psychology Students you may don't know about us.




1. Psychology is not a “common sense”
This is one of the most common myths about psychology. Psychology relies on scientific methods to investigate questions and arrive at conclusions. People cannot just make the statement that “They are doing that because of that..” That's the thing about common sense – just because something seems like it should be true does not necessarily mean that it is. In psychology, we learn about psychology research methods to discover relationships between different variables. 

2. APA Format Annoying Things To Do When Citing References
I admit it that this is the most annoying things to do when we are doing assignments or report. It makes us confused where to put the title, author or year of the journal published. And my lectures always rejected our assignment because of doing APA format mistakes.

3. Start To Analyse People Around You
It does not apply to psychology students only. Most of us like to analyze or observe people around us. The way people dressing, how human or animal communicate with each other, and much more. So, this is the things that we learn as psychology students. We learn to describe human thought and behavior, explain why this behavior occurs, predict how, why and when this behavior will occur again in the future and how we modify and improve behaviors to better the lives of individuals and society as a whole.

4. Psychology Is All Around You
Psychology is not just an academic subject that exists only in classrooms, research labs, and mental health offices. The principles of psychology can be seen all around you in everyday situations. For example, last semester we learned about Industrial and Organization Psychology where the television commercials and print ads you see every day rely on psychology to develop marketing messages that influence and persuade people to purchase the advertised products. 

Sometimes people look down at you, because of the courses you are taking and also your career. Sometimes we might feel discourage and demotivated, because of management issues and facilities problem. No matter what, I always tell myself, keep on fighting and pursue your dream! 

Ohh almost forgot, psychology does not read human mind at all hehe~

Assalamualaikum
Bismillah

Since I spent too much on blogging this few weeks, sometimes when I read other blogs most of them used English. Not all words I understand the meaning. But with this extensions, it's easier and less time for me to search in the google translate or dictionary.


Today I am going to share some tutorial how to see meaning of English words using double-click in (Exactly : English Dictionary and Learning List) as you can see at the pictures.
1. Go to Chrome Web Store and search for Exactly : English Dictionary and Learning List  
2. After that click ADD TO CHROME.  
3. Go to setting and click for extensions like the picture down below. So, the Exactly : English Dictionary and Learning List already been installed.






4. After that you can used by HIGHLIGHT the words you don't understand, RIGHT CLICK + LOOK UP IN EXACTLY.

5. The meaning of the words will appear. I used FATINA BLOG for example. Hehehe 😊




Tadaa... that's all.. fuh! 😅😆

Assalamualaikum
Bismillah

Time tak cuti, mati-mati minta cuti. Tetapi bila dah cuti, aduhaiii~ bosan gila duduk rumah. Hahaha. 😆😪 Cuti semester tanpa perancangan memang masa terbuang begitu sahaja. Takda hala tuju.



"Jangan dibiar masa kita itu tanpa agenda. Nanti pasti syaitan dan nafsu menyusun agenda untuk kita. Hati-hati." - unknown

Antara aktiviti yang boleh dibuat sepanjang cuti semester, cuti sekolah atau seangkatan dengannya adalah :

1. Kerja Part-Time
Kerja part-time merupakan perancangan awal aku bila cuti semester. Tetapi memandangkan parents aku sibuk kerja, adik-adik aku semuanya sekolah dan abang aku pula kerja, takda yang nak jaga adik bongsu kesayangan aku si Akim. Nak tak nak cancel plan yang no 1 nie. Jadi fulltime babysitter kat rumah hahaha 😆😊 Manfaatnya bila ada kerja nie, selain tak buang masa, duit poket pun ada. Kalau tak dapat kerja tue tak apa, hikmahnya masa cuti nie lahr masa untuk berbakti kepada keluarga hehe 😘 kerja juga namanya tu. Ganjarannya dapat pahala dengan niat kerana ALLAH SWT. 

2. Memasak
Masa cuti nie lahr kena rajin belajar memasak tak kira lelaki atau perempuan. Hahaha Kalau cakap bab memasak nie aku bukannya mahir sangat. Nak minta ajar mumy pula, "kau belajarlah sendiri". Ganas betul mumy aku kan. Tak apalah, Chef Google & Youtube kan ada. Lagi satu aku tak suka belajar memasak nie, bila bahan tak ada. Nak beli pula, duit pokai. Nie yang bikin hilang semangat mau belajar memasak. Peringatan *Jangan tiru tabiat buruk aku nie. Apapun memasak kemahiran yang sangat penting untuk mengisi perut kita juga hehe. Kalau tidak belajar sekarang, takkan nak ada suami baru nak belajar. 

3. Membaca Buku
Borong buku bukan main rajin, tetapi nak baca buku tue liat betul. Dah lahr membazir beli, tak baca lagi. Aduhaii~ So, sepanjang cuti semester nie Insya'Allah aku akan usahakan untuk baca buku-buku yang dah dibeli. Nanti bolehlah buat review buku kan. Selalu nampak orang buat ja, belum pernah cuba lagi. Cuba letakkan target nak baca buku berapa muka surat dalam sehari atau seminggu. Atau berapa buah buku dalam seminggu. At least, adalah sedikit pengetahuan yang kita dapat semasa membaca. Bagi blogger macam aku nie, kena perbaiki lagi pengetahuan kosa kata, frasa dan idea untuk menulis. Masih banyak lagi yang perlu dipelajari dalam kemahiran menulis nie. 

4. Melancong
Bagi yang suka melancong tue, bolehlah habiskan duit dan tenaga anda dengan melancong. Banyak faedah bila melancong nie, orang kata "Jauh perjalanan luas pengetahuan". Aku pun suka melancong, tapi kalah bab bajet ja hahaha. Insya'Allah, belum ada rezeki dan masanya lagi kot nak travel mana-mana.

5. Reunion With Best Friends
Masa cuti semester nie lah kawan-kawan rajin mengajak reunion. Kawan sekolah rendah, mengengah, dan STPM. Biasanya cuti macam nie lahr peluang untuk jumpa kawan-kawan lama. Ye lahr, masing-masing pun dah busy kan. Tetapi cuti nie, my best friends semuanya busy, ada yang tak balik cuti sebab nak siapkan FYP. Huhu tak lama lagi dorg nak grad dah. Lagipun kawan aku berapa ketul ja. Hahaha tue lahr, introvert sangat kan. 

6. Aktiviti Kemasyarakatan/Kerohanian
Hah! Yang nie kadang jeles juga dengan kawan-kawan yang join program macam ni time cuti. Program sukarelawan nie dapat melatih kita untuk menjaga hati kita, membuang ego kita dengan menolong orang yang lebih susah. UMS memang banyak menganjurkan program sukarelawan, tetapi nak buat macam mana kalau tak boleh join, mumy aku nie kalau dah namanya cuti, memang kena balik rumah juga. Hahaha ~~Kalau tak dapat buat aktiviti kemasyarakatan pun boleh join program kerohanian, macam kawan aku, dia selalu ikut aktiviti Church * bagi yang non-muslim Ada yang join kelab seperti PEMBINA, KRM (Kelab Rakan Masjid), Usrah. Sekurang-kurangnya kita dapat mengisi masa lapang dengan aktiviti yang mendekatkan kita kepada ALLAH. 

7. Bisnes
Ini merupakan salah satu plan masa cuti juga sebenarnya. Nak buat bisnes kecil-kecilan tetapi modal belum cukup hahaha. Barang dah ada kat rumah sewa, nak jual tue entah bila. Setakat nie buat duit dengan Nuffnang ja. Ada jugalah saving sikit. Selain itu korang boleh menjana pendapatan sampingan dengan SushiVid

8. Update Blog
Khas kepada blogger yang selama ni banyak alasan takda masa nak tulis blog. Masa inilah untuk update and improve our blog. Hehe belajar coding, HTML, atau buat tutorial untuk mantapkan blog.


Setakat itu sahaja perkongsian aktiviti sepanjangan cuti semester ini. Yang mana rasa bermanfaat tue bolehlah dibuat masa lapang. Apapun yang korang buat masa nie just enjoy your time with your beloved one. Take care of your health and safety! 

Happy holiday minna-san! 😍😘


Assalamualaikum
Bismillah

This year, I'm going to start with a new chapter. I have deleted all my previous post in this blog. 

As Nurul Rasya said ...
So, I ask my heart and my heart wants to change. She doesn’t want to write without a purpose anymore. She wants to change all of these scraps into something better. Something that will make her proud and say ‘Yeah, I wrote these’


But I don't have to delete all my post right? It's okay.. because I want to.

I also delete my past history on my social media. So, now I'm ready to put all my social media to the public so that they can see what I wrote. I'm doing this so that I will always remind myself to write something that useful to others, and I don't want to write some useless feelings anymore. I am not a beginner in this blog world but when I remember my old post, it's really annoying me hahaha. 



Today, if you want your blog to get noticed, you need to create remarkable content. Quality beats quantity on every level. It’s better to create ONE remarkable piece in a month than to publish numerous boring articles every week. It is true in the short-term and in the long-term.

Of course, I'm struggling to write a high-quality content in my blog. But it's not easy as ABC. The quality of your writing should go up. So I just tried to write as often as I able to write. Write with whatever frequency allows me to produce great content. I hope one day, when my blog gets big and successful, then I just sit down and see what makes sense for me going forward.

But until then… Write!