Monday, 20 March 2017

Homemade Ice Cream

Assalamualaikum
Bismillah

Aku tahu sekarang aku masih dalam pantang tak boleh makan ice-cream huhuhu. Tapi memang berniat mahu buat homemade Ice-cream nie hehe. Thanks to Kak Ary, dapat resepi nie daripada dia.







Tadaaa!
Insya'Allah, nanti cuti Mid-Sem I try to do it at home hehe.

16 comments:

  1. Buat sendiri lagi jimat dan memuaskan hati kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 hehe ^^ kalau kat fakulti sy nie,, jual ice cream choki2 0.70 sen sebatang.. ramai yg beli, sbb choki2 nie sedap haha :D

      Delete
  2. waaahh...kalau berniaga ni untung niee..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya'Allah untung cgat sbb mmg sedap hehe

      Delete
  3. Sedap pula tengok, pernah makan eskrem sumi je masa duk sakan viral dulu,hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha :D
      apa2 jenis ice-cream pun sedap..

      Delete
  4. Puas makan kalau buat sendiri nie.. boleh jadikan extra income lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tue kak Shahida.. budak2 kat rumah lgi suka makan makanan yg kita bwat sendiri hahaha

      Delete
  5. Rajin.kat umah ni xada budak2 .jrg nk buat ice cream

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..
      its okay,, buat dan makan sendiri saja lahr

      Delete
  6. Ingatkan susah sangat nak buat.. Lepas ni boleh la melantak eskrim hari2.. Terima kasih atas resepinya ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha yeaa :D senang ja kan.. simple ja bahan2nya

      Delete
  7. senang je rupanya, rajin atau tak je la kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue lahr kan Raii.. senang ja.. tp rajin atau tidak saja yg menentukan hahahaha

      Delete
  8. dah lama nak buat tapi tak de kesempatan..ni membakar semangat nak buat hujung minggu ni la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaa.. tue dia semangat MRS FUZY hehe..
      At least ada juga something nak d'buat time cuti kan..

      Delete

Type di sini...