LIrik Lagu Despacito [Versi Ramadan] by Mr Bie

Assalamualaikum
Bismillah

LIrik Lagu Despacito [Versi Ramadan] by Mr Bie

Kini, tiba lagi BULAN yang dinanti-nanti
Jangan persiakannya lagi
RUGI, 14 jam puasa menahan diri
Namun solatnya hanya tarawih

ALLAHU!

Ada pula yang ibadah untuk PETUNJUKAN
Hanya mencari PAHALA dari insan
Tahiyat akhir SELFIE
Upload MENTION kawan

ALLAHU!

Nafsu katakan ibadah biar VIRAL
Laman sosial untuk TAYANG amal
Muncullah fenomena DONE buka puasa

AIS CORNETTO

Sepertiga malam update DONE tahajjod
DONE bersolat khusyuk update lepas Subuh
Pagi hari DONE tilawah muqaddam

Lepas itu,
Sedekah tabung TERMASUK RM50
Minta balance RM49.50
Pigi tarawih cari masjid paling laju

Imam toretto

Oh andainya RAMADAN kau tahu ganjaran
Sudah pasti kau harapkan
Sepanjang tahun berterusan
Tetapi TAMU RAMADAN hanyalah sebulan
Jangan kita persiakan 
SEBELUM KITA DIMATIKAN

Kuberjalan ke BAZIR ramadan
Akanku pun naik hairan
Yang BERTUDUNG KUIH, bukan orang
Balance tadi kubelanjakan
Namun KARIPAP ANGIN pula yang kudapatkan
Juga kuih tidak laku jualan semalam

Kawan ajak iftar, kau paling awal yang datang
3PM menghadap makanan
Yang fardhu kau lengahkan
Ingatlah ramadan BULAN TAUBAT KEINSAFAN
Kenapa dah siap tempah BAJU SEKSI di lebaran?

Tarawih BERKELUH
Imam SLOW mengeluh
Beratnya menghulur
Ndak pandai bersyukur

Cuba kau fikirkan saudara di bumi Syam
Yang hanya MAKAN RUMPUT
Yaman MATI KEBULURAN

Ramadan bacakan
Surat cinta Tuhan
Novel boleh khatam
Kenapa tidak QURAN?
Mari cari KEAMPUNAN
Raih KETAQWAAN
Moga hati tulus kuat ibadah

di RAMA"DONE"
Iftar AIS CORNETTO

Sepertiga malam update DONE tahajjod
DONE bersolat khusyuk update lepas Subuh
Pagi hari DONE tilawah muqaddam

Lepas itu,
Sedekah tabung TERMASUK RM50
Minta balance RM49.50
Pigi tarawih cari masjid paling laju

HABIS #CONECORNETTO



"Celakalah seseorang, bulan ramadan menemuinya.. kemudian keluar sebelum ia mendapatkan ampunan" - HR Tirmidzi

Nurulatika Yunus

10 comments:

  1. Haha you know what !! Orang malaysia ni creative belaka . Proud to be Malaysian .. !! - Syamsid Blog -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betu2x.. Suka dgar cover lagu drp original lagu haha xD

      Delete
  2. belum pernah dengar lagi lagu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe .. original video dah kena delete kat youtube, yg link nie sy dapat dr org lain yg sempat download video tue.. :D

      Delete
  3. Keren banget lagunya.. share ah..

    ReplyDelete
  4. Best lagu ni, yang khai bahar nyanyi tu macam best juga, hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha yg nie mesti peminat Khai Bahar ~~ hehe
      Yup..Khai kalau nyanyi mmg merdu..

      Delete
  5. Hahaha macam2 versi cover ada untuk Despacito ni.

    ReplyDelete
  6. Kreatif betul cipta lirik. Kalau CR mmg xmenjadi lah

    ReplyDelete

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, dan pandangan. Boleh tinggalkan komen anda.