Banyak Giveaway Aku Tak Join, Bukan Sebab Memilih

Assalamualaikum
Bismillah


Hai readers, semoga dalam jagaan ALLAH SWT. Bulan Ogos merupakan bulan istimewa sebab ramai blogger anjurkan giveaway sempena sambutan Hari Kemerdekaan. Mungkin ada yang tak tahu aku nie kalau nak join giveaway terpaksa pilih huhu~

Banyak Giveaway Aku Tak Join, Bukan Sebab Memilih walaupun hakikatnya aku terpaksa pilih juga. Sesiapa saja blogger yang menganjurkan giveaway yang berbentuk hadiah aku tak join sebab aku tiada alamat rumah untuk korang post hadiah tu. Thats why kebanyakkan blogger yang anjurkan giveaway sedemikian aku terpaksa tengok sahaja huhu. Sedih tau~

Nak pinjam alamat orang seganlah pula. Aku hanya join giveaway hadiah yang berbentuk wang tunai. Sebab kalau menang pun just bank in kan saja walaupun hadiah wang tunai RM10. Tak kisahlah, RM10 pun takda orang nak bagi free tau.

So, bilalah aku dapat join giveway semua tue? Aku hanya join kalau dah masuk semester kat UMS sebab aku boleh pinjam alamat Kolej Kediaman dalam UMS. Masa kat UMS lahr boleh dikatakan kaki shopping online juga hehe sebab senang sikit abang pos laju hantarkan barang. Tetapi time cuti semester ini biasanya pejabat kat UMS tutup dan tidak menerima barangan daripada pos laju (i mean student punya barang).

Ada juga aku nampak giveaway yang berbentuk barangan sekali dengan wang tunai. Kalaupun aku menang takkanlah aku nak cakap "aku nak hadiah berbentuk wang tunai saja boleh?". Nanti dikatanya pula "melampaulah pula blogger nie". Hahaha

Apapun semoga kalian semua dimurahkan rezeki. Love you all~

Nurulatika Yunus

32 comments:

  1. Nak alamat rumah saya tak? PM kalau nak... Haha.... Kalau menang nanti pos ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha means lau menang hadiah semua kat Azlan hahaha xD

      Delete
  2. Sebab tak der alamat rumah rupanya..ingat ape laa ccl ingat tadi ..ala jangan sedih2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha yea CCL ..susah nak join lau xda alamat rumah nie.. Nak post kat manalah agaknya brg tu lau menang GA.. Haha.. Sedih jugalah haha xda rezeki nak bwat mcm mana

      Delete
  3. I feel you .. I really really feel you :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu sedih kan.. Apa leh bwatlah ..

      Delete
  4. haha, meh pinjam alamat sha..hihi gurau ja nurul, apapun gud luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha thanks kak sha 😄😘😘

      Delete
  5. I have been like that before ... sukarkan rasa bila tiada alamat tetap ...
    Sabar sajalah nurul, nnt lepas dah study, dah ada kerja, insyaallah boleh guna alamat pejabat atau alamat rumah sewa ...cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lahr kak hahaha,, hopefullylah ,, thanks Mrs Pip 😘😘😘

      Delete
  6. alololo yeke. huhu baru Elsa faham hm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Elsa sbb m'mahami 😊😘😘

      Delete
  7. Haha Nat pun sama ~ prefer pakai alamat kolej kediaman supaya senang ja turun amek barang .. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan nat,, lau dah d'ums rajin btul join giveaway hahaha

      Delete
  8. Alahai kesiannya. Pos kt Umah.mama je lan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Yea just bgi je lahr hadiah Giveaway kat s'siapa..

      Delete
  9. ohhh. nurul tak balik rumah kat Sabah ke? hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kat sabah dah pun.. Kat rumah sy nie mmg xda peti surat..haha..

      Delete
  10. Ala sedihnyaaa takde alamat rumah. Boleh pos kat rumah parents, maybe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat rumah parents lahr nie Kak siqah,, mmg kami xda peti surat ,,haha..

      Delete
  11. Jangan sedih2. Kalau dapat, suruh orang yang kasi hadiah tu hantar bila dah masuk sem baru nanti. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau bwat mcm tue, nampak m'yusahkan pula haha~ btw thanks for komen

      Delete
  12. sama la tak ada alamat rumah jugak ni pun bernasib baik sebab alamat office ada. Takpe nurul nanti ada la tu rezeki :)

    ReplyDelete
  13. guna je alamat rumah di kampung. pesan kat mak agar simpan hadiah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tinggal dgn parents lahr skrg nie Abam Kie hehe~ d rumah xda alamat surat menyurat

      Delete
  14. tak sangka masalah macam ni pon ada huhu

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu yea.. mmg wujud masalah mcm nie haha

      Delete
  15. Assalamualaikum Wrmbth
    .
    Salam pagi isnin yang produktif :) Apa khabar sis nurul

    Kena cepat cepat pindah rumah

    Baru ada alamat

    Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya'Allah Mazni.. nti sy pindah rumah kalau dah kwin hahaha

      Delete

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.