DIY Memo Stand

Assalamualaikum
Bismillah

Haluuuuu~ Kini kembali dengan DIY. Dah lama tak main DIY nie. Sebelum ini aku buat entry tentang DIY Simple Album Photo (Guna Fail Je). Tetapi kali ini aku ingin berkongsi idea tentang cara buat DIY Memo Stand. 


Bahan-bahan yang diperlukan adalah :

Gunting
Gam UHU/All Purpose Glue
Paper star (boleh guna bunga hiasan/butang baju sebagai hiasan lain)
Sepit hello kitty/klip kertas (Untuk klip memo)
Batang aiskrim 



Cara-cara untuk membuat Memo Stand :


Susun batang aiskrim mengikut warna kesukaan korang. Aku pilih untuk susun mengikut warna biru dan warna asal batang aiskrim. Gam menggunakan gam UHU. Kalau ada hot glue gan lebih baik.


Untuk buat tapak frame. Sama seperti gambar di atas, susun 5 batang aiskrim dan gam. Pada bahagian tengah tapak gam seperti di dalam gambar. 


SIAP! Simple sahaja. Yang lain tu just hias mengikut kreativiti. Korang boleh sepitkan memo atau klip gambar kesukaan korang. Hehe

Selamat mencuba. Hope you guys love it! hehe


16 comments:

  1. Bahan mudah nak cari , nak diy pun senang ni .tengkiu share diy ni . Nak cuba buat nanti

    ReplyDelete
  2. Sally baru lepas tgk DIY hacks video guna hot glue gun..hahaha...byk benda boleh buat kalau ada hot glue gun drpd UHU kan...hihihi...comel bila dah siap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahr.. byak benda bole d bwat kalau ada hot glue gan huhu

      Delete
  3. wah nnrik ni.nti boleh cuba wat. bookmarked entri ni.hee

    ReplyDelete
  4. so cute!! :)

    Love,
    MissJasJas
    www.missjasjas.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Comelnya.. Buat hadiah menarik nie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.