Final Year Masquerade Dinner Child & Family Psychology

Assalamualaikum
Bismillah

Pada 18 November 2017 (Sabtu) Psikologi Kanak-Kanak dan Keluarga, Fakulti Psikologi & Pendidikan di UMS telah mengadakan Jamuan Akhir Tahun dengan tema "Final Year Masquerade Dinner" Hmm sebut pasal final year nie rasa sebak pula. Huhu~


Alhamdulillah, dinner kami mendapat sambutan yang baik daripada pelajar Tahun 1-3, pelajar Alumni serta pensyarah HA20. Ini merupakan dinner pertama dan akhir bagi aku. Dinner tahun pertama tak dapat join sebab baju takda (sebenarnya takda kawan masa tue huhu takot dengan senior hahaha). Tahun kedua pula tak join sebab bajet tak cukup. Huhu MAHAL gilaaaa masa tue!

So,semester nie disebabkan kebanyakkan Pelajar Tahun Akhir yang jadi AJK so kami pun buatlah dinner yang simple and memorable dengan bajet yang sangatlah murah RM30 sahaja. Alhamdulillah, bajet cukup dan still dapat order makanan daripada katering. Memandangkan ini merupakan kali pertama join dinner, so adalah sedikit persediaan dari segi dressing, mekap dan kasut. Hahahaha xD



Thanks to Jie Jah, for a very a beautiful make up. Hahahaha xD First time tau pakai mekap. Itu pun setelah dipaksa oleh kawan-kawan hahaha~ Jie Jah mekapkan aku hampir sejam huhu sebab katanya nak mekap natural tu payah sikit.


Dress time dinner malam tu. Honestly, pertama kali juga aku pakai jubah hahaha. Itupun aku dah cuba beli kasut tinggi sikit, but still jubah tu nampak panjang cecah lantai. Hahaha atau aku yang pendek sangat kot. Thanks to my girlfriend Shikaaa for this lovely dress! Tema warna kami Hitam, Putih dan Emas. Aku pilih warna hitam malam tu.


Antara aktiviti yang dijalankan semasa dinner adalah :

1. Nyanyian dan Tarian daripada Pelajar HA20 dan Alumni. 
2. Penyampaian Anugerah Alumni dalam Akademik, Berdedikasi, Inspirasi, dan Berkepimpinan
3. Aktiviti cabutan bertuah 
4. Queen and King of The Night!
4. Selfie and photoshot!
5. Karaoke

Walaupun kami sedar, tugasan belum selesai hahaha tetapi pada malam inilah kami betul-betul have fun together di samping mengurangkan tekanan belajar. 




With my coursemate! Cantik dan lawa belaka semuanya. Masa nie dah kurang sangat acara dalam dewan, so kami pun ambillah peluang berselfie~ Sudah menjadi suatu kemestian hehe! Kenangan bhaa tueee..


A photo of HA20 (Child & Family Psychology) with our lovely Sir (En. Aminuddin). I think this is our first event after 3 years been together in the same course that we were so closed and like a big family!! Kasihan hanya 5 orang ja lelaki yang ambil course ini. Huhu~


My lovely Crazy Rival BFF~ 3 years of friendship! Perkenalan bermula di Universiti Malaysia Sabah (UMS). Berkenalan seorang demi seorang, satu kuliah, satu tutorial, satu group assignments! Ada program mesti bersama-sama, berketawa, ber'gila-gila! OMG~ One day, I will be miss these moment! 


Dorang nie lah penguat semangat time di Universiti! Walaupun ada kalanya salah faham but still we forgive each other! Biasalah bila buat tugasan ada masanya stress sikit. 3 years never been enough for me to know them.


Sebenarnya agak sedih bila kita harus kenal dan kemudian berpisah~ Bukannya tak biasa kan. sekolah rendah, sekolah menengah dan kemudian STPM pun macam tu juga. But still they are my precious girls!

Sahabat adalah insan yang selalu di samping kita walau tidak ada di depan mata tapi dalam doanya sentiasa ada untuk kita.

Kesat air mata~  Kehadiran kamu menyenangkan hati, Kehilangan kamu terasa di hati. Semoga hubungan persahabatan berkekalan. Doakan perjalanan kami di tahun akhir ini.


7 comments:

  1. Kenangan manis semua ni ka , annual dinner tempat keja CCL pun bertemakan hitam & gold tapi masih merancang nk dressing macam mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaa tu lah, sy pun x tau nak dressing mcm mana .. haha tu pun pinjam baju kwn~

      Delete
  2. Bestnya..rindu zaman belajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe~ betullah kata orang. Zaman belajar hanya sekali.

      Delete
  3. bestnyaaa.. rindu time dinner zaman kolej dulu..

    ReplyDelete
  4. Bertemu dan berpisah tetap ada ..... jasad sahaja, doa tidak..selalulah mendoakan member, smeoga baik2 je~

    ReplyDelete
  5. Kenangan manis yang akan menjadi lipatan sejarah.. semoga sentiasa bersahabat baik..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.