Pegawai Psikologi Gred S41 (SPA8i)

Assalamualaikum
Bismillah


Tadi petang, tengah skrol facebook ternampak coursemate post yang dia terlepas deadline kat SPA8i. Tiba-tiba aku tergerak hati pula nak semak status permohonan aku. 

Alhamdulillah, dalam banyak-banyak permohonan yang aku memohon Jawatan Pegawai Psikologi Gred S41 berjaya melepasi syarat-syarat yang ditetapkan.

Aku confused sikit. Email dan SMS pun tak ada pula sampai. Apakah yang dimaksudkan dengan "Melepasi syarat-syarat"? 

Then aku teringat yang kawan aku ada dapat SPA8 hari tu. Katanya, aku kena tunggu tarikh untuk "peperiksaan". Selepas itu, barulah dipanggil temuduga. Dengar daripada pengalaman orang lain SPA8 ini banyak tapisan dan agak strict sikit. Ini pertama kali permohonan aku melepasi syarat, hahaha~ 
Yang pernah hadir temuduga atau melepasi syarat SPA8 dipersilakan untuk komen di ruangan di bawah. Sama-sama kita berkongsi. 


16 comments:

  1. wah tahniah. bila ada exam nanti baru diorang email or mesej bagitahu. so tunggu je la :)

    ReplyDelete
  2. ada dapat juga untuk macam ni. sejak dari awal bulan 5 lagi. masih tiada panggilan apa2 untuk exam atau iv. tunggu je la kan

    ReplyDelete
  3. Good luck tau dan moga dipermudahkan urusan exam dan interview nanti

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, all the best tau!

    ReplyDelete
  5. Alhmdllh rezeki tu...mg berjaya

    ReplyDelete
  6. good luck, nurul.
    aida dulu gi exam. sekali.
    then terus lulus. tak perasan ada ke takde interview selepas lulus exam spa ni.
    yg pasti, selepas tu, dpt la offer dari jabatan.
    pada pendapat aida, utk exam & interview, cari berita trending dlm & luar negara.
    yg hot pada masa tu. yg melibatkan environment politik, alam sekitar...
    then, yg melibatkan bidang kita. contoh. ada tak kes mahkamah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waahh.. Nice tips.. Terima kasih kak Aida..

      Delete

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.