Surat Verifikasi Alamat Google Adsense Dah Sampai

Assalamualaikum
Bismillah

Alhamdulillah, berita gembira buat aku kerana Surat Verifikasi Alamat Google Adsense Dah Sampai. Setelah sekian lama menunggu selepas Permohonan Google Adsense Telah Diluluskan Buat Pertama Kali akhirnya blog aku telah melepasi earnings sebanyak USD$10. PIN untuk verify alamat akaun google diberikan dalam bentuk surat seperti gambar di bawah. 


Hari itu aku menerima notification bahawa surat ini telah dihantar pada 16 Mac 2018 (Jumaat). Dan aku menerima surat ini pada 5 April 2018 (Khamis). Memandangkan surat ini datang dari luar negara, mengambil masa hampir 3 minggu juga untuk sampai ke Malaysia. 


Tujuan Google Adsense menghantar PIN adalah untuk mengesahkan bahawa kita adalah pemilik akaun google adsense agar pembayaran (hasil duit adsense) yang dilakukan diberikan kepada pemilik akaun yang sah. Oleh itu, make sure that kita punya alamat itu betul. Setelah memasukkan PIN adsense, maka aku telah layak untuk menerima payment daripada Google Adsense dengan syarat akaun ini telah mencapai sebanyak US$100.


So, lepas nie kena lebih berhati-hati lagi nak menulis. Haha nanti tak pasal-pasal kena blacklist! Thanks guys sebab korang sudi klik iklan di blog ini. Semoga korang semua dimurahkan rezeki. 



19 comments:

  1. Alhamdulillah .. Selamat menabung...

    ReplyDelete
  2. tahniah nurul. jom menabung sama2. hehe. busyra punya tabungan tak penuh2 lagi.

    ReplyDelete
  3. Wah tahniah! Saya punya tak cukup quota lagi, harap tahun ni boleh dapat pin jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah nda lama nti cuku dah quota :)
      Good luck!

      Delete
  4. Tahniah ! sekarang tinggal tunggu cashout je

    ReplyDelete
  5. tahniah!! :)

    https://aerillhassan.blogspot.my/

    ReplyDelete
  6. Terbaik.... Tips tingkatkan visitors dahulu..inshaAllah klik akan menyusul .

    ReplyDelete
  7. Tahniah Nurul and selamat menabung :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.