Pageviews Blog Bulan Oktober 2019 di Google Analytics | Sii Nurul

Assalamualaikum
Bismillah

Pageviews Blog Bulan Oktober 2019 di Google Analytics


Alhamdulillah Bulan Oktober aku telah mencapai lebih daripada target dari segi pageviews dan bounce rate. Syukur sangat kerana banyak peningkatan dalam blog sejak belakangan ini. 

Alhamdulillah, kalau sebelum ini Blog Capai 600k Pageviews dalam masa 2 bulan, kali ini aku berjaya untuk mencapai 700k pageviews dalam tempoh sebulan Sekaligus aku telah berjaya untuk mencapai target 75k pageviews untuk tahun 2019. 

Unique Visitors : 33,545
Pageviews (Google Analytics) : 100,945
Bounce Rate : 7.56%

Ada yang tanya macam mana aku boleh dapat pageviews macam tu dalam masa yang singkat. Sebenarnya tiada jalan pintas kalau kita mahu berjaya. Semuanya perlu usaha, konsisten, doa, tawakal dan jangan putus asa dengan apa yang kita buat. Tidak kiralah dari segi blogging, kerja, study, ibadah dan sebagainya. Untuk sampai ke tahap ini kita perlu banyak belajar dan jangan segan silu untuk bertanya. 


Aku tidak tahu kalau senarai di bawah ini boleh membantu korang untuk tingkatkan pageview, rendahkan bounce rate dan sebagainya. Mungkin ada tips blogging di bawah sesuai untuk korang aplikasikan, mungkin juga ada yang tidak berkesan. Tapi tak salah kan untuk mencuba. 

Ini adalah antara senarai tips blogging yang aku gunakan :
  1.  Blog Sii Nurul skor SEO 100%
  2. 50 Ideas For Writer's Block | Part 1
  3. 150+ Blog Post Ideas For Future Blog Updates | Part 2
  4. Yeeahh!! Berjaya Rendahkan Bounce Rate!!
  5. Ini Cara Paling Cepat Menulis Artikel Yang Banyak di Blog
  6. Road To 600k Pageviews Achieved! + Tips Nak Naikkan PV Blog
  7. Tips Untuk Mengelak Daripada Malas Berblogging

Semoga apa yang dikongsikan memberi manfaat kepada pembaca. Sebarang pertanyaan boleh email ke nurulatikayunus23@gmail.com Sesiapa yang sudi boleh klik mana-mana iklan di blog ini. Setiap iklan yang ada dalam blog ini adalah sumber pendapatan yang diperoleh oleh penulis. 

Jangan lupa undi Blog Sii Nurul untuk THE PUBLIC'S FAVOURITE WEBSITE AWARD ya~ Undian boleh dibuat di → https://www.mwa.my/2019/oct/sii-nurul


14 comments:

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.