Nurul Rasya My Fav Blogger All The Time + Japan Planner Giveaway

Assalamualaikum
Bismillah

Amboi tajuk tu kan.. Actually seperti yang dijanjikan dalam Segmen Bloglist sebelum ini, aku merancang nak buat review blog kan. So, entri kali ini aku mulakan dengan membuat review blog yang aku sangatlah suka dan admire since the first day I was blogging. The blogger name is Nurul Rasya.


Aku mula berblog tahun 2015 dan blogger pertama aku follow ialah Nurul Rasya. Aku follow blog Rasya sebab aku suka content dia dalam English. Even my first post di blog ini ada mention nama Rasya haha~ Selain itu, Rasya juga masa tu study kat Jepun. So, makin bertambah lah aku suka blog dia sebab impian aku dari dulu lagi nak belajar Bahasa Jepun dan melancong ke Jepun. Kalau korang ada impian nak ke Japan jangan lupa baca entri Rasya tau. 



Alhamdulillah wishlish nak belajar Bahasa Jepun tercapai walaupun banyak kali repeat subjek ini. Baca sini Ulangan Bahasa Jepun. Kalau dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur mungkin suatu hari nanti aku akan menjejakkan kaki ke Japan. 

Macam Mana Boleh Kenal Rasya?

Memandangkan aku minat sangat nak belajar budaya dan bahasa Jepun aku search kat google terjumpalah blog Rasya. Selepas dah ada blog sendiri aku pun follow blog dia. Seingat aku template blog Rasya bukan macam sekarang ini. Aku selalu juga tinggalkan komen kat blog dia tetapi aku salah letak URL. Sepatutnya aku letak url blog, tetapi aku letak pula email aku. Kesian kat Rasya terpaksa cari empunya blog ini. 

Jom Kita Kenal Siapakah Nurul Rasya


Apa Yang Best Di Blog Nurul Rasya?

Pertama sekali, loading blog sangat laju. Tak perlu tunggu terlalu lama kalau nak baca entri. Selain itu, design blog sangat ohsem. Gambar pun lawa semuanya. Kalau nak tengok lagi banyak gambar boleh follog IG Rasya.


Dari segi konten pula tak payah komenlah sebab semua fully in English guys! Kalau nak tips macam mana nak improve English korang bacalah blog Rasya. Ada banyak tips blogging dan writing. Dan paling best you never get bored read her entry. I wish I could write post like her. 

Oh ya.. Rasya ada menganjurkan giveaway sempena post yang ke 100. Jangan lupa join dan memeriahkan giveaway ini. Bukan selalu dapat planner dari Japan. Limited edition haha. 

100th Post Celebration Ft. Japan Planner Giveaway!

Klik Banner Untuk Join


8 comments:

  1. yes i follow nanti hihi..mekasih suggest..

    ReplyDelete
  2. Gudluck nurul for the giveaway tu.

    ReplyDelete
  3. Wow,, Tasya punya blog memang best. Dia pakai Wordpress kalau tak silap laa.. ^^

    ReplyDelete
  4. kadang2 akak baca juga blog Rasya. loveee all the pictures =D

    ReplyDelete
  5. I love her and her contents! She gives us quality content every freaking time :) And she takes nice photos too!

    lenne | blog

    ReplyDelete
  6. Thank you! I love you too xxx Btw, your number is 9 xxx

    ReplyDelete
  7. Oh I love her blog too and she is super nice! And she took amazing photos as well.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana singgah ke Blog Sii Nurul. Jika ada sebarang pertanyaan, komen, penambahbaikan, cadangan mahupun pandangan. Boleh tinggalkan jejak anda.